Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Kent Konseyi kuruldu, ilk başkanı bir kadın: Tülin Hadi

İstanbul Kent Konseyi kuruldu, ilk başkanı bir kadın: Tülin Hadi

İstanbul Kent Konseyi kuruldu, ilk başkanı bir kadın: Tülin Hadi

ARTI GERÇEK – İstanbul Kent Konseyi, ilk toplantısını Kartal’da bulunan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. İstanbul’un sorunlarını kapsamlı ve kapsayıcı olarak ele almayı amaçlayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Konseyi ilk Genel Kurulu’na, kentte örgütlü STK’larandan temsilciler katıldı. İlk genel kurulda Başkan ve 38 kişilik yürütme kurulu belirlendi.

İLK BAŞKAN KADIN: MİMAR TÜLİN HADİ

İstanbul’da faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri, akademiden temsilciler, meslek örgütleri, spor kulüpleri, kadın örgütleri, sanat dünyası gibi geniş bir yelpazeden katılımın sağlandığı Kent Konseyi ilk Genel Kurulu’nda yönetim belirlendi. Kent Konseyi’nin yönetim kurulu başkanı bir kadın mimar oldu.


İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi

İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Orta eğitimini 1987 yılında Saint Michel Fransız Lisesi’nde tamamladı. İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre Londra’da Bernard Blauel’in ofisinde ve daha sonra bir süre Turgut Cansever çalıştı. Hadi’nin uluslararası yarışmlardan da çeşitli ödülleri bulunuyor.

Konsey sürecini takip eden Beyoğlu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Solmaz “Kent Konseyleri belediyelerin belediye bürokrasisiyle ve belediye başkan ve yardımcılarıyla yeterince kapsayıcı çalışamama düşüncesi üzerinden oluşmuştur. Verimli bir çalışma modelinde katılımcılık esastır. Bu katılımcılık da toplumun örgütlü kesimlerinin bir araya gelmesiyle mümkündür. Yönetim sürecine katılmasıyla mümkündür.”

MESLEK ÖRGÜTLERİ VE AKADEMİSYENELER KATILDI

“Avrupa’da bunun olumlu örnekleri var” diyen Solmaz, “Bursa Nilüfer Belediyesi uzun yıllar bu modeli kullanmıştır” dedi:

“Şimdi bir yasal zorunluluk da haline geldi. Belediyeler artık yasal olarak kent konseyi kurmak zorunda. Kentin örgütlü tüm kesimleriyle daha çağdaş daha efektif yönetimi için bir program oluşturmak ve yürütmek zorundalar.”

İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir’in de  katıldığı Genel Kurul Toplantısında, Yönetim Kurul Başkanıyla birlikte 42 asil üye 42 de yedek üye seçildi. Üyeler arasında MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Sabancı Üniversitesi’nde İklim Uyum Politikası çalışanı Dr. Ümit Şahin, gazete dünyasından Aslı Aydıntaşbaş, sanat dünyasından Mert Fırat ve Demet Evgar, TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür gibi isimlerin yanında, Çiçekçiler Derneği, TMMOB, İstanbul Tabip Odası tarafından yetkilendirilen üyeler yer aldı.

Yürütme Kurulu öneri listesinde şu isimler yer aldı:

Kaynak: Fatma Yörür www.artigercek.com 18 Ekim 2019

https://www.artigercek.com/haberler/istanbul-kent-konseyi-kuruldu-ilk-baskani-bir-kadin-tulin-hadi