Ana Sayfa İlçeler İstanbul/Beşiktaş Belediyesi Rıza Akpolat tekerlekli sandalye kullanarak sorunları yerinde tespit etti

Rıza Akpolat tekerlekli sandalye kullanarak sorunları yerinde tespit etti

Rıza Akpolat tekerlekli sandalye kullanarak sorunları yerinde tespit etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, engellilerin sokak ve kaldırımlarda yaşadığı sorunları tespit etmek amacıyla tekerlekli sandalye kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, engellilerin sokak ve kaldırımlarda yaşadığı sorunları tespit etmek amacıyla tekerlekli sandalye kullandı.

Akpolat, engellilerin erişim sorunu yaşadığı bölgelerde çalışmaların yarından itibaren başlayacağını söyledi.

Açık Mikrofon ve Halk Buluşmaları kapsamında vatandaşlardan gelen yoğun sokak ve kaldırım şikâyetlerini dikkate alan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bugün tekerlekli sandalyeyle Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nden yola çıkarak Beşiktaş’ta denetim yaptı.

Köyiçi’ne kadar tekerlekli sandalye kullanan Akpolat, bazı kaldırım ve sokaklarda yaşanan sıkıntılar üzerine çalışma arkadaşlarına talimat verdi. Türkiye Sakatlar Federasyonu, Beşiktaş JK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Genel Menajeri ve Beşiktaş Meclis üyesi Erdem Göksel de yol boyunca Akpolat’a eşlik etti.

RIZA AKPOLAT: ‘BİR KENTİN SOKAKLARINA ENGELLİLER ERİŞEBİLİRSE HERKES ERİŞEBİLİR’

Tekerlekli sandalyeyle denetim öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akpolat, engelli farkındalığının öneminden bahsederek şunları söyledi:

‘’Seçimden itibaren en çok şikayet aldığımız konuların başında kaldırım işgalleri geliyor. Beşiktaş’ın sokaklarının bir yaşam koridorunun olmadığı belirtiliyor. Beşiktaş’ın sokakları dar; ambulans ve itfaiye bu sokaklara girmekte zorlanıyor. Açık Mikrofon toplantılarında vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine bu sorunu değerlendirdik. Sonuçta, kaldırımlar halkındır.

Türkiye Sakatlar Federasyonu ile birlikte bir çalışma başlatıyoruz. Kentimizin sokaklarını ve kaldırımlarını engellilerin erişebildiği şekilde düzenlersek, aslında buraları toplumun bütün dezavantajlı gruplarına açmış olacağız. O yüzden farkındalık yaratacağız. Bugün, şikâyetlerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde tespitlerimizi yaparak çalışmalarımıza zaman kaybetmeden başlayacağız.”

Kaynak: www.gercekgundem.com 25 Eylül 2019

https://www.gercekgundem.com/istanbul/121657/riza-akpolat-tekerlekli-sandalye-kullanarak-sorunlari-yerinde-tespit-etti