Etilerfest Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

Etilerfest Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde başladı.

ElliDER ve HÇEV tarafından düzenlenen, Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Etiler Fest Sanatçılar Parkı’nda başladı

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde ElliDER ( Etiler Levent Liseliler Derneği) ve HÇEV( Hülya Çavuş Eğitim Vakfı) tarafından bu yıl 5’si düzenlenen EtilerFest Sanatçılar Parkı’nda çoğu ünlü ismin katılımı ile başladı. Her yıl bir ünlü ismin konuk olduğu festivalin bu yıl ki onur konuğu ise Türk sinemasının dev ismi Türkan Şoray oldu. Festival kapsamında alanında artı değer üreterek topluma katkı sağlamış, Levent ve Etiler’le bütünleşmiş duayen isimlere verilen Emek ve Şükran Ödülü, bu sene Atilla Dorsay’a verildi. Festivale Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yanı sıra Türkan Şoray, Ahmet Ümit, Nil Burak ve Meral Orhansoy da katıldı.

BAŞKAN AKPOLAT: ‘’SANATA VE SANATÇIYA HER ANLAMDA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Festivalde bir konuşma gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ‘Beşiktaş’ı kültür ve sanat festivalinin merkezi haline getireceğiz’ diyerek sözlerine başladı ve şu ifadeleri kullandı.‘’Türkan Şoray ve Atilla Dorsay gibi insanlarla ortak yerde olmak oldukça önemli. Ustalara saygı göstereceğiz, onların varlıklarını devam ettirmesini sağlamak oldukça önemli, zira sanat oldukça önemli. Toplumu uyarmak ve yönlendirmek anlamında sanata ihtiyacımız var. Bazen günlerce anlatacağımız bir şeyi bir karikatürcü bir çizimle anlatabiliyor. O yüzden sinemanın, tiyatronun, toplumu yönlendirmesi bizim açımızdan oldukça önemli. Eski günlerimize dönmek anlamında da önemsiyoruz bu durumu. Beşiktaş Belediyesi olarak bu alanda sanata, sanatçıya destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Festivalin sonunda ise Türk alternatif rock grubu Zakkum sevilen şarkılarını Etiler Fest için seslendirdi.

etiler-fest-2.jpegetiler-fest-3.jpegetiler-fest-4.jpeg

Kaynak: www.istanbulses.com 21 Eylül 2019

https://www.istanbulses.com/etiler-fest-besiktas-belediyesi-ev-sahipliginde-basladi-56162h.htm