Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu, Contemporary İstanbul sergisini gezdi: Kültür sanat meclisimiz olacak

İmamoğlu, Contemporary İstanbul sergisini gezdi: Kültür sanat meclisimiz olacak

İmamoğlu, Contemporary İstanbul sergisini gezdi: Kültür sanat meclisimiz olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Contemporary İstanbul sergisini gezdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Contemporary İstanbul sergisini gezdi.

74 galeri, 510 sanatçı ve bin 400’den fazla çağdaş sanat eserinin yer aldığı sergiyi gezen İmamoğlu, “Yerel yönetimler olarak biz bu süreçleri desteklemekle yükümlüyüz. Özellikle de İstanbul’un sanatçı kaynağı varken çok büyük işler çıkacağını da görüyorum. Sanat ve kültürde söz sahibi olduğunuzda, dünyada itibarınız daha da artıyor. Yaratıcı insanlara fırsat tanıdıkça şehrin kalitesi daha da yukarıya taşınıyor. Ayrıca turizme de en değerli katkıyı sanat veriyor” dedi.

İmamoğlu, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını İstanbul’da sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefleyen Contemporary İstanbul’u (CI) gezdi. Sanatseverler, sergiyi gezen İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

İmamoğlu, sanatseverlerden gelen fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. 74 galeri, 510 sanatçı ve bin 400’den fazla çağdaş sanat eserinin yer aldığı sergiyi gezen İmamoğlu, yerli ve yabancı sanatçılarla da bol bol sohbet etti.

“KATKISI OLANLAR BÜYÜK İŞ BAŞARMIŞ”

Contemporary İstanbul sergisini en başından beri bildiğini ve bugüne kadar düzenlenen sergilerden sadece bir iki tanesini kaçırdığını belirten İmamoğlu, “Bundan dolayı da çok üzülmüştüm. Çağdaş ve modern sanatın buluşma anı. İstanbul’da böyle bir sürecin yaşanıyor olması değerli. Katkısı olanlar büyük bir iş başarmış. Biz bu tür sergilere toplumu daha nasıl fazla katabiliriz onu konuşup katkı sunarak cesaretlendireceğiz” dedi.

“Kültür ve sanat bizim çok değer verdiğimiz bir alan” diyen İmamoğlu, “Sanat toplum için moraldir. Ama tümüyle de katılımcılığı sağlamak lazım. Bugünlere gelmesi değerli ama bundan sonra da daha büyük işlere dönüşmesi daha da değerli olacak. Yönetim olarak biz bunu yapmayacağız. Bilen insanların katılımcılığını sağlayacağız. Kültür sanat kurumu ve kültür sanat meclisimiz olacak. Burada konuşup tartışıp şehrin geleceğini birlikte tasarlayacağız” şeklinde konuştu.

“SANATI GENİŞ ÇEVRELERE ULAŞTIRMAK BİZİM İŞİMİZ OLMALI”

Contemporary İstanbul’un uluslararası sanatçılara yer vermesi yönüyle de çok değerli olduğunun altını çizen İmamoğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“Yerel yönetimler olarak biz bu süreçleri desteklemekle yükümlüyüz. Özellikle de İstanbul’un sanatçı kaynağı varken çok büyük işler çıkacağını da görüyorum. Burada bulunmamızın sebebi benim kişisel merakım. Sanatı daha da geniş çevrelerle buluşturmakta bizim işimiz olmalı. Sanat ve kültürde söz sahibi olduğunuzda dünyada itibarınız daha da artıyor. Yaratıcı insanlara fırsat tanıdıkça şehrin kalitesi daha da yukarıya taşınıyor. Ayrıca turizme de en değerli katkıyı sanat veriyor.”

Kaynak: Gerçek Gündem 12 Eylül 20198

https://www.gercekgundem.com/istanbul/118392/imamoglu-contemporary-istanbul-sergisini-gezdi-kultur-sanat-meclisimiz-olacak