Ana Sayfa İller Bolu Belediyesi Bolu Belediyesi’nden ağaç ve doğa hassasiyeti

Bolu Belediyesi’nden ağaç ve doğa hassasiyeti

Bolu Belediyesi tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarında “doğa” ve “ağaç” hassasiyetini ön planda tutuyor.

Şehrin birçok noktasında devam eden çalışmalarda engel teşkil eden tüm ağaçlar ağaç sökme makinesi ile kesilmeden sökülerek başka yere taşınıyor.

Bolu Belediyesi altyapı ve üstyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken “doğa hassasiyetini” ön planda tutuyor.

Bolu Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen yol açma ve genişletme, dönel kavşak, orta refüj, kilitli parke taşı döşemesi gibi üst yapı ve altyapı çalışmalarında doğaya ve ağaçlara asla zarar verilmiyor.

Tek bir ağacın kesilmesine dahi müsaade edilmiyor

Öyle ki çalışmalar esnasında engel teşkil eden tüm ağaçlar belediyeye ait ağaç sökme ve dikme makinesi ile özenle yerlerinden sökülerek başka bir yere naklediliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sökümü ve nakli sağlanan ağaçları uygun görülen başka bir yerde toprakla buluşturuyor. Bu sayede Bolu Belediyesi altyapı ve üstyapı çalışmalarında tek bir ağacın dahi kesilmesine müsaade etmiyor.

Kaynak: Gerçek Gündem 5 Eylül 2019