Ana Sayfa Genel CHP’den belediyelere proje finansman desteği

CHP’den belediyelere proje finansman desteği

CHP’den belediyelere proje finansman desteği

Yerel Yönetim Koordinasyon Merkezi, eylül ayında çalışmaya başlayacak. İlk etapta bölge toplantılarında proje önerileri alınıp bunlar uzmanlarca geliştirilecek, ardından bu projelerin hayata geçmesi için finansman sağlanmasına destek olunacak.

CHP’nin kazandığı belediyeleri desteklemek ve takip etmek için kurulan Yerel Yönetim Koordinasyon Merkezi, eylül ayında çalışmaya başlayacak. İlk etapta bölge toplantılarında proje önerileri alınıp bunlar uzmanlarca geliştirilecek, ardından bu projelerin hayata geçmesi için başta AB hibeleri olmak üzere finansman sağlanmasına yardımcı olunacak.

CHP’nin 11’i büyükşehir, 10’u il olmak üzere yaklaşık 250 belediye başkanlığının çalışmalarını desteklemek, izlemek ve denetlemek için kurulan Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi eylül ayı başıyla çalışmaya başlayacak.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya‘nın haberine göre CHP Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk alanlarında işbirliği içerisinde çalışacak 6 farklı birim oluşturuldu, bu birimlerin bütçeleri belirlendi. 6 sorumluluk alanından finans, bütçe analizi, hukuk birimlerinin çalışmaları parti genel merkezindeki uzmanlar ve gönüllüler tarafından yürütülecek. Saha verilerinin toplanması, iletişim dilinin oluşması gibi profesyonel destek isteyen alanlarda ise dışarıdan hizmet satın alınacak.

BÖLGE TOPLANTILARINA KÜÇÜK İLLERDEN BAŞLANACAK

Çalışma kapsamında eylül ayı başında daha önce yapılan bölge toplantıları bu kez belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde tüm belediyelerin katılacağı bölge toplantılarına kaynak ve kadro açısından daha zayıf olan il ve ilçe belediyeleri ile başlanacak.

TARAMA TOPLANTILARI YAPILACAK

Toplantılarda masaya yatırılan il ve ilçelerin ihtiyaçları, öne çıkarılmak istenen çalışmalar ve bunun için hazırlanan projeler değerlendirilecek. Söz konusu projelerin hayata geçmesinin önündeki engeller, bu engellerin ortadan kaldırılması için çözüm önerileri değerlendirilecek. Bazı proje önerileri alınıp genel merkezdeki uzmanlarca geliştirilecek.

FİNANSMAN SORUNU İÇİN DÜNYAYA AÇILIM

El değiştiren birçok il ve ilçe belediyesinde belediye başkanları borçlar nedeniyle çalışamaz, proje geliştirip yatırım yapamaz durumda olduklarına dair açıklamalar yaptılar. CHP’de oluşturulan merkezde, planlanan projeler için kaynak arayışına da özel önem verilecek. Başta Avrupa ülkelerinin hibe programları değerlendirilecek. Ayrıca Avrupa Birliği kaynaklarının kullanımı için çalışmalar yapılacak.

PROJE YAZIM DESTEĞİ

Yerel yönetimler merkezinin çalışmasına göre Avrupa Birliği kaynaklarının kullanımında birçok proje, sadece projelerdeki kimi teknik eksiklikler ve proje yazım kuralları yerine getirilemediği için geri dönüyor. Bunları tespit eden CHP proje yazımı konusunda da yardımcı olacak. Ayrıca kimi projelerde yabancı bankalardan uygun koşullarda kredi arayışı da olacak.

BELEDİYELERE 6 AYDA 1 KARNE VERİLECEK

Verilen bu desteklerin yanı sıra ciddi bir denetim ve araştırma faaliyeti de yürütülecek. Belediye başkanları için 6 ayda 1 performans değerlendirme raporları hazırlanıp bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Bunun için bağımsız profesyonel araştırma şirketlerinden hizmet satın alınacak.

 

Kaynak: Gerçek Gündem 31 Ağstos 2019

https://www.gercekgundem.com/siyaset/115533/chpden-belediyelere-proje-finansman-destegi