İmamoğlu’ndan önemli açıklamalar.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu bir gazetecinin “Seçimlerden önce İBB’deki araçları Yenikapı’da sergileyeceğinizi söylemiştiniz” sorusuna “Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane’deki belediye binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

200 BİN KİŞİYE İŞ SÖZÜ

Belediye bünyesinde 200 bin kişiye iş bulma sözü hatırlatılan Ekrem İmamoğlu, “Bu bizim 5 yıllık planımız. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Bana sorduğunuz ama iktidara soramadığınız bu soruyu ben sorayım onlara. İktidar işsizlik ve istihdamla ilgili ne yapacak?” dedi.

“ARKADAŞLARIMI SİLKELİYORUM”

Başkan İmamoğlu bir gazetecinin “Seçimlerden önce İBB’deki araçları Yenikapı’da sergileyeceğinizi söylemiştiniz” sorusuna “Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz” dedi.

BAYRAMAŞA OTOGARI 15 GÜN İÇİNDE TAHLİYE EDİLECEK

İmamoğlu, İBB tarafından Bayrampaşa Otogarı’na yönelik “boşaltın” tebligatına ilişkin ise “Arkadaşlarımızdan süre istemişler. 15 gün içerisinde boşaltacaklarını bildirmişler. Arkadaşlarımız da bu süreyi verecektir” diye konuştu.

2017’DEN SONRA KİMSE ELİNİ KIMILDATMAMIŞ

Eminönü’ndeki sel felaketi sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bir soruya İmamoğlu, “25 yılın bir yönetimi var burada. Bu yönetimle ilgili elbette alt yapıyla ilgili bir kısım sorunlar var. Bütün sorunlu yerleri çıkarın dedim arkadaşlara. Neredeyse gideceğiz, bulacağız oradaki sorunu. Öyle sel olduktan sonra değil. Öncesinde çözüm üretelim ve kalıcı çözüm üretelim. Arkadaşlarım tespitleri yaptı. İlk defa biz mi yapıyoruz? Hayır. Daha önce de yapılmış. Talimat da verilmiş. Ama 2017’den sonra kimse elini kımıldatmamış. Az önce söylediğim bilanço var ya 357 milyon liralık önünü kestiğimiz bilançolarla uğraşılmış. Biz onlarla uğraşmayacağız. Biz oradaki sorunu çözeceğiz.

İstanbul’un alt yapı konularını da çözeceğiz. Aynı Sirkeci’de olduğu gibi. O su basan yere gidin esnafa sorun. İlk defa bir belediye baskından sonra yaraları tamir etti. Biz tamir edince merkezi hükümet de kendi kaynaklarından sayın valimiz vasıtasıyla bir kaynak aktardı. Ne güzel aktarsın. Kasım ayı sonu gibi oradaki sorunu kalıcı çözmüş olacağız. Bir daha orada öyle bir sel baskını yaşanmaması  adına alt yapı problemini çözeceğiz. Bunların hepsi kalıcı çözülürse anlamlı. Yoksa sel olduktan sonra değil. Geçmişte onlarca insan hayatını kaybetmiş. Sadece bir selde 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Dolayısıyla bu tür vakalar 21. yüzyılın kenti İstanbul’a yakışmıyor” yanıtını verdi.

TOPLU ULAŞIM VE SERVİSLERE ‘ZAM’ AÇIKLAMASI

Toplu taşıma araçları ve servislerle ilgili bir soruya İmamoğlu, “Bugün UKOME toplantımız var. Bu toplantıda arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle servis araçları, taksiler ve minibüslerle ilgili 2 yıla yakındır zam yapılmayan servisler bunun dışında bir süreç içeresinde. Esnafımızı da düşünen milletimizi de düşünen ki diğer toplu taşımalar da zam yapmaksızın bu araçlarla ilgili bugün UKOME’de bir görüşme yapılacak ve bir karara bağlanacak. Vatandaşımız lehine onları da koruyan ama bu işi yapan insanların da işi yapabilme kapasitelerine ve kalitelerine düşürmeyen bir oranda bir zam yapılacak” yanıtını verdi.

 

Sözcü: 27 Ağustos 2019

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-canli-yayinda-sorulari-yanitliyor-2-5302522/