Geleneksel Şavşat Sahara Festivali Büyük Bir Coşkuyla Başladı.

29. Geleneksel Şavşat Sahara Kültür ve Sanat Festivali muhteşem görüntülerle başladı.

Belediye Düğün Salonu önünden başlayan kortej yürüyüşüne Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Artvin Belediye Başkan Vekili Nursal Bülbül, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Şavşat Belediye Başkan Vekili Ömer Ural, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Düğün Salonu’ndan Belediye Pasajı üstüne kadar yapılan kortej yürüyüşünün ardından İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile açılış programı başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Şavşat Belediye Başkan Vekili Ömer Ural: “Geçmişi çok eski yıllara dayanan bizim çocukluğumuzun hatta babalarımızın çocukluğunda gelmesini bekledikleri yaylalarda yapılan Pancarcı şenliklerinin şimdi daha organize, daha bir arada yapılmasını istediğimiz Kültür ve Sanat Festivalimizin 29.’sunu başlatıyoruz.

Bu festivalin asıl amacı dünya çapına yayılmış bütün Şavşatlıları senede bir defada olsa buluşturmaktır. Memleketimize birlik, canlılık ve heyecan getirmektir. Gelenek, görenek ve kültürümüzü yaşatmaktır.

Tüm bu güzellikler sizin için. Bundan sonra da tüm çalışmalarımızda sizlere en güzelini sunma çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Tarihin çok eski dönemlerinden günümüze ulaşan bu doğa harikasını marka değeri ile birlikte gelecek kuşaklara ulaştırmamız gerekiyor.

Festival dostluk demektir, birlik, beraberlik demektir. Sizleri eğlendirmek, dinlendirmek, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Festivallerin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen belediye başkanlarımıza, güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediye personelime, esnaf arkadaşlarıma, ayrıca tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Musa Göktaş: “2015 yılında ilçemizin almış olduğu Sakin Şehir ünvanlı ilçemizin adını tüm dünyaya duyurdu. Düzenlenen bu festival ile amacımız hem ilçemizi daha fazla tanıtabilmek hem de sıla hasreti çeken Şavşatlıları memleketlerinde bir araya getirmek. İnanıyorum ki festival ilçemize yakışır bir coşkuyla gerçekleşecek. Ben şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Musa Göktaş’ın konuşmasının ardından Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak üzere Afyonkarahisar’da bulunan Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar programa canlı yayınla bağlandı. Başkan Nihat Acar: “Bu güzel günde mecburiyetten dolayı aranızda olamadığım için üzgünüm. Geleneklerimizi yaşatmak üzere 29 yıldır yapılan festivalimizin barış, sevgi ve dostluk içinde sonuçlanmasını arzu ediyorum. Eğlencenizi fazla bölmeden, festivalimizin yapılmasına emeği geçen kamu kurumlarına, esnaf arkadaşlarıma, belediye emekçilerine, güvenlik güçlerine ve tüm hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şavşat Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi ve aşıklar şöleni gerçekleştirildi. Açılış programı tüm katılımcıların oynağı halk oyunları ile sona erdi.

Müzik Şöleni’nde Muhteşem Coşku

Festival etkinlikleri kapsamında akşam gerçekleştirilen Müzik Şöleni’nde coşkulu kalabalık alana sığmadı. Belediye Pasajı üstünde gerçekleştirilen şölende açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkan Vekili Ömer Ural: “Öncelikle festivalin kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, destek olan esnaf arkadaşlarıma saygılar sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.

Senede bir, iki üç günlükte olsa eski geleneklerimizin devamı olan, eski geleneklerimizin birleştirilmişi olan festivalimizi şereflendirdiniz. Sağ olun var olun. 29.sunu yaptığımız festivalimizi güzelleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu akşam sizleri doya doya eğlendireceğiz. Beğeniyle izleyeceğiniz sizlerin evladı olan sanatkarlarımız ve müzisyenlerimiz hoşça vakit geçirmenize yardımcı olacaklar. Çok eğlenmeniz için fazla zamanınızı almayacağım. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Şavşat Belediye Başkan Vekili Ömer Ural’ın ardından sırasıyla Akordeon ustası Mehmet Yılmaz, Grup Adaş ve Pınar Çelik sahnede oldukları sürede kalabalığı coşturdu. Müzik Şöleni gecenin geç saatlerine kadar devam etti ve katılımcılardan tam not aldı.