Muğla Büyükşehir’den iddialara ilişkin açıklama: Haberler asılsız.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yandaş medyada çıkan haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Haberler asılsızdır. Vekâleten belediye içinde farklı birimde görev alan personel herhangi bir ek ücret almamaktadır” ifadelerine yer verildi.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana gibi büyükşehir belediyelerini kaybeden Cumhur İttifakı şimdi de kendisine yakın medya kuruluşlarıyla CHP’li belediyeleri hedef haline getirmeye çalışıyor.

Hükümet yanlısı haberleri ile dikkatleri üzerine çeken medya kuruluşları son zamanlarda CHP’li belediyeleri kıskacına aldı. Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale gibi CHP’li belediyeler hakkında asılsız haberler yapan yandaş medya son olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı haberde niyetini belli etti.

Daha önce Erdek Belediyesi için “CHP’li Erdek Belediyesinde çöp dağları oluştu”, Çanakkale Belediyesi için “CHP’li Belediyeler yeşili böyle yok etti”, Bodrum, Marmaris, Odunpazarı ve Çankaya belediyeleri ile ilgili ise “CHP’li belediyelerin harcadıkları para dudak uçuklattı” başlıklarıyla haber yapmışlardı.

“HABERLER ASILSIZ”

Son olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haber yapan ve birçok kamu kuruluşunda olduğu gibi Muğla Büyükşehir Belediyesinde de vekâleten görev yapan devlet memurlarını zan altında bırakarak “Her müdüre birden fazla makam”, “CHP’li Belediyelerde skandal” başlıklarıyla haber yaparak kamuoyunda olağan görevlendirmeleri usulsüz gibi göstererek haber yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi çıkan bu haberlerle ilgili olarak yazılı açıklama yaparak “Haberler asılsızdır” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisini canlı olarak yayınlayan ilk belediyeler içerisinde olduklarını açıklayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Ulusal ve yerel medyanın bazı basın yayın organlarında Muğla Büyükşehir Belediye’mizin organizasyon şeması hakkında olumsuz haberler yapılmış vatandaşlarımızın doğru bilgilenmesi için bu asılsız iddialara cevap verme ihtiyacı duyulmuştur.

Muğla Büyükşehir Belediyesi WEB sayfasında yayınlanan, Organizasyon Şeması üzerinden Büyükşehir Belediye’mizi eleştirmek isteyen bazı basın yayın organları birden fazla görev ve sorumluluğu bulunan personelimizin bu görevlerin hepsinden maaş aldığı iddiasını haber metinlerine taşımışlardır. Genel sekreter, genel sekreter vekili, daire başkanı, daire başkanı vekili, şube müdürü, şube müdür vekili gibi farklı birimler ve görevlerde değerli isimlerle Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarına hizmet vermektedir. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle oluşturulmaya çalışılan algı birden fazla görev alan isimlerin hepsinden ayrı ayrı maaş aldıkları yönündedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi organizasyon şeması içerisinde resmi Büyükşehir kadrosunda asaleten görev yapan genel sekreter, daire başkanı, şube müdürleri vekâleten belediye içinde farklı birimde görev aldığında herhangi bir ek ücret almamaktadır.

Türkiye’de şeffaf, denetlenebilir, hesap verilebilir belediyecilik anlayışı ile Büyükşehir meclis görüntülerini canlı yayınlayan ilk belediyelerden olan, her yıl düzenli olarak müfettişleri ağırlayan belediyemiz vatandaşlarımızdan aldığı güç ve destekle sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet üretmeye devam edecek.”

 

 

Kaynak: www.birgun.net 17 Ağustos 2019

https://www.birgun.net/haber/mugla-buyuksehir-den-iddialara-iliskin-aciklama-haberler-asilsiz-265218