Datça’da Necdet Kırımsoy sergisi.

Datça’da Necdet Kırımsoy sergisi.Sanatçı Necdet Kırımsoy’un eserleri Datça’da sergilenecek. Açılış 19 Ağustos’ta.

Yaşamının büyük bir bölümünü doğal taş ve yapı taşlarından heykel ve takı tasarımları yaparak geçiren Necdet Kırımsoy’un ailesi, eserlerini Datça’da sergileyecek.

Ham sanat (art brut) çalışmalarının örneklerini sunması açısından yenilikler taşıyan sergi, 19-25 Ağustos 2019 tarihleri arasında Datça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çatal Mağara Sergi Salonunda gerçekleşecek.

Ham Sanat kavramının ortaya çıkışı 1940’lara dayanmakta, şekillenmesi ise Jean Dubuffet adındaki bir Fransız ressamın çabalarıyla 1970’lere denk geliyor. Dubuffet, ham sanat temsilcilerini  “mevcut sanat kurallarının ve sınırlarını tanımayan, sadece ortaya koyan, eserlerinin satışını ya da ünlü olmayı dert edinmeyen, yüksek yaratıcılığa sahip” insanlar olarak tanımlıyor.

Pierre-Alain Jaussi’nin Heykel Yüzler kategorisinden

En yoğun çalışmalarını eşi Doris ile birlikte Datça Reşadiye’deki evlerindeki atölyesinde gerçekleştiren Kırımsoy, 2018 yılında, 84 yaşındayken vefat etmişti. Yaşamında kendisini “lithoman” (taşsever) Kırımsoy’un mimarlık ve korozyon mühendisliği çalışmaları da bulunuyor.

Ailesi, Kırımsoy’un eserlerini yaşamında önemli yeri olan Ankara ve İsviçre-Lozan gibi şehirlerde de sergilemeyi planlıyor.

Datça Belediyesi, Limani Restoran, Artıkişler, Edebiyat Kedisi, Dahtadan İşler, Atölye DE, Atölye Sangaloz desteği ile gerçekleşen serginin açılışı 19 Ağustos Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacak.

 

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

https://www.gazeteduvar.com.tr/kultur-sanat/2019/08/17/datcada-necdet-kirimsoy-sergisi/