Arapgir’de ‘6. Sarıçiçek Yayla Festivali’

Her yıl geleneksel olarak Sarıçiçek Yaylası Topçayır Mevkii’nde yapılan ‘Sarıçiçek Yayla Festivali’nin altıncısı bu yıl yine coşkulu, yine kalabalık bir şekilde gerçekleştirildi. Festivale, Arapgir Kaymakamı Mehmet Erdem, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Bulut, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Erdem, CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, MHP Divriği İlçe Başkanı Hasan Ali Korkmaz, ilçelerimiz ve çevre ilçelerimizin mahalle muhtarları, STK temsilcileri, gurbette yaşayan değerli hemşehrilerimiz ve yöre insanımız katıldı.  “BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE ÇOK HESAP YAPILDI”  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu yaptığı konuşmada; “Öncelikle Bahsider’e ve bu organizasyonda görev almış herkese teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Sivas denildiğinde aklıma insan olmanın, erdemli olmanın, vefalı olmanın ve ayakta kalmanın ne demek olduğunu anlatan insan tipi geliyor. Bir geçmiş var. Bir ürün şehri var bir medeniyet şehri var, ortada bir birikmişlik var dolayısıyla bizim anlamamız gereken bu birikimi daha fazla dejenere etmeden yaşamda tutmaktır. Sivas diyip geçmeyin Doğunun Batısı Batının Doğusu biri; Sivas, biri Erzincan, biri Tunceli, biri Elazığ, biri Malatya, biri de Kayseri’den bu taraf. Bu topraklar üzerinde çok hesaplar yapıldı. Sivas onun için kıymetli. Bu bölgedeki iller onun için kıymetli. Yukarı Fırat havzası onun için kıymetli. Bu değerlere hep beraber sahip çımamız lazım. Biz şuan gurbetteyiz Dünya gurbetindeyiz. Dünyanın üzerinde gezip dursak ta gideceğimiz yer belli. Hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:www.vuslathaber.com 16 Ağustos 2019