Ahmetbey Belediye Başkanı, çocuklara bayram şekeri yerine kitap dağıttı.

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, bu bayramda geleneği bozmayarak çocuklara bayram şekeri yerine kitap dağıttı.

Ahmetbey Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Pınarhisar ilçesinin Sütlüce köyünde geleneksel hale getirilen çocukların şeker toplama etkinliğine katıldı. Geleneğe göre, çocuklar toplu halde bayramlaşma alanında toplanan büyüklerin ellerini öperek bayramlaştıktan sonra yanlarında getirdikleri sepetlerin içine verilen şekerlerini koyuyorlar. Başkan Altıntaş, Kurban Bayramı’nda da geleneği bozmayarak, katıldığı etkinlikte, çocukların sepetlerine şeker yerine yanında getirdiği kitapları bayram hediyesi olarak verdi. Altıntaş, “Sütlüce köyümüzde yıllardır sürdürülen güzel bir gelenek olan şeker toplama etkinliğinde, biz de çocuklarımıza 200 kitap dağıttık” dedi.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr-Vahit İŞBAŞARAN 13 Ağustos 2019