4.Uluslararası  Arguvan Türkü Festivali.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası  Arguvan Türkü Festivali’nin resmi açılış töreni ise Cumartesi günü yapılacak.

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek festivalin Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’nda yapılacak açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İzmir Milletvekili Sevda Erdal Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da katılacak.

Kardeş Türküler ve Ender Balkır sahne alacak

Festivalin Cumartesi günkü programının ağır topu ise Kardeş Türküler Grubu. Müslüm Eke, Mustafa Eke, Seval Eroğlu, Gökhan Kılıç, Filiz Ağar ve Fatma Şahin’in ardından Kardeş Türküler hayranları ile buluşacak.

Birinci günün gündüz program akışı içinde Akören Köyü’ne düzenlenecek gezi ve fotoğraf sanatçısı Kasım Gümüş’ün “Bozkırın Yazgısı Arguvan” başlıklı fotoğraf sergisi ziyaretçilere açılacak.

Arguvan Türkü Festivali’nde 28 Temmuz Pazar gününün yıldız ismi ise, özgün türkü yorumları ile büyüyen bir türküsever kitle tarafından takip edilmeye başlanan Ender Balkır olacak. Kenan Coşkun, Sasa Serap, Şirin Üstün, Çiğdem Elmas ve Cihan Yıldız’dan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alacak olan Ender Balkır, aynı zamanda festivalin finalini yapan sanatçı olacak.

Festivalin ikinci gününün gündüz bölümünde ise CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, gazeteciler Zafer Arapgirli ve Nevşin Mengü’nün konuşmacı olarak katılacağı “Ekonomi ve Basın Özgürlüğü” başlıklı panel düzenlenecek.

Arguvan Türkü Festivali’nin sunuculuğunu Başak İkiz yapacak.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com